onsdag 18 maj 2022

Hönapöna




Förra sommaren blev det inga höns här hos oss. Tommy var nyopererad, och jag hade fullt upp med att hålla ställningarna, så det fanns inte riktigt utrymme för höns. Men i år så....... Fast det blir kanske Tommy som mest får ta hand om dem - själv har jag grymt ont i min höft, och ingenting händer. Det är bara en evig väntan, precis som det var för Tommy innan han äntligen blev opererad.
Men visst är det mysigt med höns! Så Tommy åkte och hämtade ett par av våra gamla hönor, och ett par nya, nu i helgen. Vårt gamla svarta spöke kände helt klart igen sig och tog kommandot direkt.


Redan dagen efter kom det första ägget! Det var nog svarta spöket - det tror vi i alla fall.


Efter mild övertalning vågade resten går ut i hönsgården efter ett dygn inne. Oj så mycket nytt att upptäcka! 


Den största är förhoppningsvis inte en tupp! Än har vi inte hört något galande i alla fall........






Och så har båten kommit i sjön efter att ha legat på land hela förra sommaren, av samma anledning som att vi inte hade några hönor. Nu var det hög tid - en träbåt ska vara i vatten!


Nu har hon legat i i två veckor och verkar väldigt tät. Nu väntar vi bara på att maskinen ska vara färdigrenoverad så den kan sättas tillbaka på plats igen.


Lille Miss är som han är. Idag klättrade han upp på växthuset - tror inte att han tyckte om att Tommy stängde det frampå seneftermiddagen - han gillar verkligen att vara inne i växthuset av någon anledning........


Fast det var lite jobbigt att ta sig ner......

Store Miss har försvunnit - igen! Det kanske är hans vanliga sommartur. Vi har inte sett till honom på en dryg vecka. Undrar om han tänker stanna borta ett halvår som han gjorde sist? Förbaskade kattskrälle - vi saknar honom ju!



Trots en kylig och rätt solfattig vår börjar det blomma både här och där. Vi önskar oss ett antal dagar med sommarvärme nu faktiskt.......













 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar