tisdag 29 oktober 2019

Alla dessa djur.......


Så var det dags - hönorna skulle flytta! Ja - bara för vintern. Till våren hämtar vi hem dem igen. Men nu börjar det bli dags att stänga av vattnet för vintern, för minusgraderna är på gång. Då får vi lite problem, för vatten behöver de, och vatten behöver vi när hönshuset ska städas. Och Johanna och Micke har lovat ta hand om de tre damerna medan vi är i Spanien, så det var lika bra att omplacera dem redan nu. Tommy åkte iväg med dem i fredags, och när det var mörkt placerades de in i sin nya flock. Det gick väl sådär när alla höns vaknade på lördag morgon - det lär ta några dagar innan de har gjort upp om rangordningen........


För en gångs skull var det lite sol, så jag tog en promenad efter att Tommy hade åkt. Kyligt var det i vinden,


men rätt vackert både här och där.......


Store miss kom in ovanligt tidigt och lekte ett par timmar med Lille miss. Sedan försvann han ut på lördag morgon och behagade inte komma tillbaka förrän på söndag kväll!


Idag på morgonen åkte jag till veterinären i Årjäng med Lille miss. Det var dags.....


Han sov som en liten gris hela vägen hem och en stund till. Men efter ett par timmar vaknade han och vacklade upp, trots att han var så groggy att han inte kunde gå. (Store miss sov i 5 - 6 timmar efter det där ingreppet, han!)


Jag fick lägga in honom i stora buren där han somnade om och sov någon timma till. Men sedan var det - ja, inte full fart direkt, men i alla fall ville han ha mat och så ville han vara på köksbordet och vila lite där. Jag försökte övertala honom att sova på filten i soffan, men det tyckte han inte var en bra idé alls. Han återvände till köksbordet hela tiden, så till slut fick han ligga kvar.


Fast trött blir man. Så trött att man inte ens orkar bry sig om småfåglarna utanför fönstret.

Nu har Lille miss äntligen somnat efter att ha kämpat emot tröttheten i flera timmar. Snart kommer Store miss in - då får vi förhindra alltför våldsam lek, i alla fall ikväll........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar