onsdag 4 december 2019

December


började riktigt bra! Solen fortsatte skina under de få ljusa timmarna på dygnet, och lite pudersnö gjorde kalhygget vid stugan riktigt ljust och vackert.


Så särskilt högt kommer den inte, solen, vid den här årstiden, men man får vara glad för det lilla......




Dags att hämta ved - igen! Det är tur att vi har väldigt gott om den varan!


Det går säkert åt en hel sådan där IKEA-kasse varje dag, så det blir en och annan tur till stugan. En dag som den här är det helt OK att kånka ett antal kilo ved - man kan ta en och annan paus i solen som faktiskt värmde lite idag. Eller var det kanske önsketänkande?


Så fick vi äntligen gjort det där sista viktiga innan det är dags att lämna landet för varmare trakter! Växthustältet måste ner, annars har vi inget växthus kvar när vi kommer hem framåt våren. Växthustält tål inte snö - det har vi fått lära oss den hårda vägen......... Nu ligger tältet på marken och är räddat för den här gången!


Sista vinterbilden på Drömstugan för i år? Dagen efter försvann minusgraderna och med dem snön.


Inte mig emot - är det sol och plusgrader så är jag nöjd. Så nöjd att jag bestämde mig för att ta en promenad från stugan och hem, i sakta mak, för det var rätt halt på sina ställen. Tommy stannade kvar vid stugan där han började bygga hönsreden - det kommer vi att behöva till våren när våra hönor kommer tillbaka!


Nog kan man hitta vackerheter fortfarande - den här till exempel.


Eller denna. Alla löv på äppelträdet är borta sedan länge, men de knallröda äpplena sitter fortfarande kvar!


Solen går ner tidigt nu. Väldigt tidigt. När klockan närmar sig fyra på eftermiddagen är det redan mörkt. Och ett par veckor till får vi vänta på att det ska vända och ljuset börjar komma tillbaka.......
Fast när den dagen kommer är vi långt borta. Där är det ljust nästan tio timmar per dygn. Bara nio dagar kvar, och resfebern börjar göra sig påmind.......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar