söndag 25 augusti 2019

Sensommarvärmen


kom till slut efter ett par veckors regnande och småkyla! Då bestämde vi oss för en liten söndagsutflykt.


En tur till Lennartsfors kanske? Drygt två mil på smal grusväg tar en stund, men vilken vacker väg!


Bara ett par timmar kvar innan slussarna i Dalslands kanal stänger för säsongen. Flera tog sista chansen att slussa för i år.......


Det var väldigt stillsamt i gästhamnen, förutom ett par glada barn som badade från en norsk motorbåt.



Vi vandrade runt en stund och tittade på allt vackert innan vi vände tillbaka hem till alla våra djur.


Nu har vi haft Lillis i en vecka, och nu börjar han bli väldigt hemtam. På natten sover han mellan oss. På dagarna växlar han mellan att busa, äta och sova. Och så ta en sväng till lådan då och då. En väldigt duktig och charmig liten misse är han!





Och så gör han allt han kan för att bli accepterad av sin "storebror", Chilli, som från början var väldig reserverad och morrade när han tyckte att Lillis kom för nära. Nu har han inte morrat på flera dagar! De äter ur samma skål samtidigt, eller så äter de varandras mat. Nåja - inget att göra åt! De överlever nog, båda två!


Chilli stannar inne längre och längre och verkar tycka det är riktigt roligt att leka med Lillis ibland.


När han tycker att det blir för mycket tar han nacksving på Lillis och markerar att det är han som bestämmer. Kattspråk ska man inte lägga sig i. De förstår varann.....


När vi kom hem idag fick Lillis gå ut en stund på altanen. Det var oerhört spännande och väldigt läskigt med allt det där gräset!


För att inte tala om hur hemskt det var med de jättestora konstiga djuren som kacklade omkring utanför! Bäst att fly in till tryggheten. Fast efter en liten stund var den lille nyfikne ute igen!


Man blir hungrig av att vara på utsidan.........


Och alldeles utmattad blir man också. Någon kommer att sova väldigt gott inatt......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar