lördag 11 maj 2019

Alla våra djur


roar oss mest hela tiden nu! Igår fixade vi till så att kycklingarna fick tillgång till hela hönshuset, för nu kändes det som om de hade det lite trångt och tråkigt i sitt begränsade utrymme. Dessutom har de börjat sprätta omkring allt strö och hö, och det mesta hamnar i foder- och vattenskålarna, så där är det ständigt en enda sörja. Nej - det var dags!
Och så fick de lite annat att roa sig med också. En stor gren



och ett sandbad. Igår var de väldigt fega och vågade knappt gå utanför hagen. Idag är det fullt ös på alla sju! Oj, så kul med grenar och sandbad och foder- och vattenautomat! För att inte tala om att vi fick det mycket lättare - slut på att spola ur vatten- och foderskålar och fylla på nytt flera gånger om dagen!


Chilli har hittat ett nytt roligt ställe - taket! Där fick yrvakna jag syn på honom i morse! Han har varit på gång att hoppa upp där i flera dagar, men lite högt har det varit tror jag att han har tyckt. Men inatt har han tydligen tagit chansen och lyckats ta sig upp. Varifrån? Ja - från räcket på altanen upptäckte vi senare, för nu är det taket som gäller många gånger på dagen. Och eftersom luckan till vinden står lite på glänt så kan man ju sova där. Det gjorde han nog i natt, för inne sov han i alla fall inte!


Fast liiite jobbigt är det att ta sig ner. Men efter en del funderande hoppade han ner här och landade på gräsmattan. Duktig misse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar