torsdag 18 december 2014

Resdag - igen

 
Så var det dags att säga hej då till Khao Lak, Bang Niang, Rok Cozy och Nid. Åtta härliga dagar har vi haft, men nu drar vi vidare till Koh Lanta! En sista Seven Eleven- kaffe, en stunds småprat med Nid (som inte kan få min dator ur skallen, så jag har lovat skicka ett mejl till honom när Macverkstan har sagt sitt!), i väntan på minibussen som ska ta oss hela vägen till Koh Lanta! 

 
En liten paus på vägen för eventuella toalettbesök och proviantering - den tar några timmar, den här resan..........
 
 
Vi åkte genom ett vackert och annorlunda landskap med många höga berg och fruktodlingar och gummiplantager.

 
Vid 14-tiden trodde mannen på resebyrån (där vi köpte biljetter för 750 baht per person) borde vi vara framme. Ha, tänkte jag. Thaitime. Knappast före 16 då.....

 
Till slut fick vi köra ombord på den första färjan - det är två färjor innan man är framme.

 
Det blir regn, sade vår minibusdriver..........

 
Den har nog gjort tjänst rätt många år, den här färjan. Häftig styrhytt...........

 
Så var vi framme! Och klockan var bara 13.30! Som sagt - thaitime! Vi blev körda ända till Best House för 100 baht extra - det var ju strålande att slippa kliva av med bagage och allt i Saladan och förhandla priser med taxiförarna!

 
Vårt gamla rum, A1, väntade på oss, liksom den trevliga ägarinnan som lovade oss rabatt på rumspriset eftersom vi ska stanna så länge. 29 dagar om allt går enligt planerna.............

 
Incheckning, uppackning, lite mat på Somewhere Else, restaurangen (där vi blev igenkända!) och så ett dopp i havet - i den ordningen!
 
Nu har vi "landat".......!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar