tisdag 25 november 2014

Sommar och sol i november?


Den sista rosen på Liavägen verkar tro det i alla fall! En enda ros kvar vid husväggen - så vacker i full blom!


Min alldeles förträffliga iPhoneapp "Solen" talar om att idag gick solen upp 8.19. Och faktiskt - det gjorde den! Jag såg den! Fast  den här bilden är tagen lite tidigare, så än har den inte hunnit så långt. Men ljuset, ljuset............


Enligt morgonnyheterna så har Göteborgsområdet haft 11 soltimmar den här månaden. Idag verkade det bli några till. En dag för utomhusvistelse och öppen jacka med andra ord. Och inte gjorde det saken sämre att det var vindstilla och Ersvan låg spegelblank. 


Vi hämtade upp våra promenadkompisar och vandrade ut för att njuta så länge det varade. Vi verkade vara de enda som var ute, så hundarna fick springa fritt, något som de uppskattar. (att de såg ut som två lerhögar när vi kom tillbaka är en annan historia - det var rätt geggigt, blött och lerigt stora delar av det orange stråket.....)


Vilken dag! Och säkert tvåsiffrig temperatur.......Bara att njuta!


Flera båtar såg vi där uppifrån berget. Och idag var det inga vågor att tala om.......


När vi kom tillbaka igen blev det hunddusch och fika. Idag höll Monica och Per-Erik på att adventspynta - då har man inte tid med promenad! Tre av fyra fönsterstjärnor fungerade. Den fjärde ville bara lysa ibland. Man kan väl inte åka till Ullared bara för att köpa en stjärna? Men efter att Per-Erik och Tommy hade slagit sina kloka huvuden ihop och mixtrat en stund så fungerade alla fyra. Inget Ullared idag alltså! (I kväll fungerar de fortfarande allihop - det kan vi se från vårt fönster!)


Så började klockan dra sig mot 15.40 - det är då solen ska gå ner på Rörö (enligt "Solen".....). Det stämde rätt bra, det..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar