måndag 16 juni 2014

Lite skörd.......





och det var ju inte meningen egentligen! Jag skulle bara ta bort alla potatisplantor som hotade att kväva löken - de oinbjudna! Inga potatis var det på plantorna heller, förresten Tja, några små minikulor, men inget att skriva hem om. Nu är de i alla fall borta och kan inte ta död på de stackars lökarna längre.  Fast lökarna  har trots allt klarat sig bra, i alla fall de flesta. Jag kunde inte motstå att ta upp ett par.......... De fick ingå i dagens middag! (De var SÅ goda!)


Vårt nygamla land har fått lite nya invånare efter dagens inköpsrunda till Bengtsfors. (Vi kom i grevens tid, för de stänger vilken dag som helst, ock det var 50% rabatt på alla perenner. Det passade oss väldigt bra.......) Längst bak tre "Black Beauty" pepparmynta - som man kan göra te av. I mitten alunrot, och längst fram, framför den hårt nedklippta röda rhododendronen och praktmalvan ska numera växa backtimjan - den ska breda ut sig bra och är dessutom ätbar - en ny kryddväxt!



Det är roligt att odla sådant som går att äta! Idag fyndade vi ett par tomatplantor som säkert borde ha varit i jorden för längesedan - bifftomat "Marmande"! Måtte de trivas och växa till monsterstorlek här i värsta solhörnan, i sällskap med dillen och salladen!


För övrigt är det fantastiskt vackert, varje dag, hela tiden.............


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar