måndag 30 november 2020

Och inte får man kramas........


Nu har vi haft några dagar med kyligt väder - minusgrader både natt och dag faktiskt. Så kyligt att utekranen frös innan vi hann stänga av vattnet i stugan. Så nu är det dags - hönorna får flytta till sitt vinterhem!


Nog är det vackert med all rimfrost! Och får man dessutom se en glimt av solen så ser det riktigt trevligt ut. Mindre roligt är det att mörkret kommer tidigare för varje dag. Inte är det ljust många timmar, och det är flera veckor kvar innan det vänder. Det känns som om dagen knappt hinner börja innan det är kväll igen!


Det gäller att mota bort så mycket mörker man bara kan! Alltså kom alla adventsstakar och ljusslingor fram efter torsdagsstädningen, och nu lyser det fint i alla fönster och på balkongen! Dörrkransen lyser visserligen inte, men den är fin ändå!


Eter en tidig första adventsmorgon med första ljuset tänt vid frukosten kom vi iväg efter att ta hämtat hönorna i hönshuset innan de ens hunnit vakna. Det var bra det, för innan de hann fatta något blev de nedlyfta från sin sovpinne och placerades i flyttkartong för transport till Kvarnbolet!

Efter drygt tre timmar var vi framme. Och inte får man kramas..... Och fika får man göra utomhus. Och inte är det enkelt att förklara varför för 4-åringen!
Sååå less på virus och restriktioner!


Fast Idun var glad att se oss i alla fall! Vi får nöja oss med det så länge. Och gissa vilka som står först i kön när vaccinet är klart och på plats!
En fika vid en värmande brasa och en pratstund blev det innan vi efter någon timma var tvungna att åka de 25 milen tillbaka igen.


Men innan vi åkte fick jag ju titta till våra hönor. De verkade finna sig tillrätta och hade hittat maten! Nu ska de bara träffa alla höns som redan bor här. För att inte tala om den stora tuppen........


Mörkret hade förstås redan fallit innan vi var hemma igen, och lille Miss som hade varit inne ensam hela dagen var nöjd. Han slog sig ner bredvid mig i soffan och tittade på TV! Jag har inte sett en katt titta på TV förut, men det är faktiskt precis vad han gör!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar